Lokalni komitet NIš

Lokalni Komitet Niš ima dugu tradiciju u Nišu. Danas on ima preko 30 članova koji vredno rade u okviru šest komiteta:
SCOPE & SCORE – Svakog leta ugostimo 20ak stranih studenata. Oni dolaze na jednomesečnu praksu u Klinički Centar Niš, a naš tim volontera trudi se da im boravak u Nišu bude što lepši. Upoznajemo kolege sa našom kulturom, tradicijom, zabavom i već godinama unazad oni se vraćaju svojim kućama sa lepim uspomenama iz našeg grada. Isti broj naših studenata svake godine je u prilici da ode na usavršavanje u neki od svetskih Kliničkih centara.
SCOPH – Ovaj tim volontera, predvođeni lokalnim koordinatorom tokom cele godine radi na promociji zdravih stilova života. Uključeni smo u borbu protiv duvanskog dima, dijabetesa i drugih hroničnih oboljenja. Ukazujemo na značaj zdravih životnih navika u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja čitavog društva.
SCORA – Ovaj komtet se ponosi aktivnostima kojima obeležavamo Svetski Dan borbe protiv HIV/AIDS-a, ali ne samo 1. Decembra već čitave godine, ukazujući na značaj prevencije sexualno prenosivih infekcija.
SCOME – Glavni projekat SCOME-ja je Farmakoterapijski pristup koji organizujemo svake godine u Nišu. To je prilika da se okupe studenti medicine i farmacije i zajedno rešavaju zadatke koji se pred njih postavljaju. Profesori oba fakulteta takodje učestvuju u ovom projektu ukazujući na značaj saradnje ove dve struke u korist pacijenata.
SCORP – Nekoliko godina u nazad, u Nišu su izuzetno popularne humanitarne žurke koje organizujemo samostalno ili zajedno sa raznolikom partnerima. Neretko naše žurke podržavaju i poznate ličnosti srpske glumačke i muzičke scene. Pored dobre zabave, na ovim žurkama se sakuplja novac, slatkiši, garderoba za one kojim je to najpotrebnije.
Lokalni Komitet Niš vredno radi i napreduje. Ukoliko Vam se dopadaju naše aktivnosti – PRIDRUŽITE NAM SE!

Koordinatori u LK Niš

1

Isidora Sibinović

Predsednik LK Niš
ni@ifmsa-serbia.org
5

Danka Ilić

Lokalni koordinator za seksualno i reproduktivno zdravlje i HIV (LORA)
lora.ni@ifmsa-serbia.org
4

Aleksa Vučković

Lokalni koordinator za javno zdravlje (LPO)
lpo.ni@ifmsa-serbia.org
7

Filip Miljković

Lokalni koordinator za naučnu razmenu (LORE)
lore.ni@ifmsa-serbia.org
6

Milena Ristić

Lokalni koordinator za ljudska prava i mir (LORP)
lorp.ni@ifmsa-serbia.org
2

Petar Aleksić

Lokalni koordinator za profesionalnu razmenu (LEO in)
leo-in.ni@ifmsa-serbia.org
3

Jelena Janković

Lokalni koordinator za profesionalnu razmenu (LEO out)
leo-out.ni@ifmsa-serbia.org
8

Ana Milošević

Lokalni koordinator za medicinsku edukaciju (LOME)
lome.ni@ifmsa-serbia.org