Lokalni komitet Kragujevac

Lokalni Komitet Kragujevac je najmlađi Lokalni Komitet u IFMSA-Serbia osnovan 2000. godine. Svoje aktivnosti sprovodimo u okviru svih šest komiteta:

SCOPE & SCORE – Svakog leta ugostimo 20ak kolega iz inostranstva, koji dolaze na jednomesečnu praksu na neku od klinika i centara Kliničkog centra Kragujevac. Uz pomoć Fakulteta medicinskih nauka i naših profesora, trudimo se da im obezbedimo sticanje novih znanja i veština, koje ce im koristiti u njihovoj daljoj karijeri. Naš tim “razmenjaša” se trudi da strane kolege upozna, ne samo sa Kragujevcem, već i sa drugim lepotama Srbije, našom kulturom i svakodnevnim životom. Prijateljstva koja se sklapaju, ostaju za ceo život. Takođe 20ak naših studenata svake godine dobije priliku da ode na jednomesečno usavršavanje u neki od internacionalnih medicinskih
SCOPH – U okviru komiteta za javno zdravlje organizujemo akcije i predavanja u cilju promovisanja zdravih stilova života. Kao volonteri podržavamo i akcije Instituta za javno zdravlje Kragujevac i Crvenog Krsta u Kragujevcu.
SCORA – Se zalaže za rodne jednakosti, sexualnu tolerancju, kao i prevenciju sexualno prenosivih infekcija. Naša ciljna grupa su mladi i trudimo se da na maštovit način podignemo nivo svesti o ovim važnim pitanjima. Sarađujemo sa  Institutom za javno zdravlje Kragujevac i JAZASom.
SCOME – Medicinsko obrazovanje je važna tema za sve nas. U saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac i Fakultetom medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu organizujemo kontinuiranu edukaciju na sve aktuelne teme, kako naših članova tako i svih zainteresovanih osoba iz ciljnih grupa.
SCORP – Humanitarno-edukativne akcije i žurke su naša osnovna aktivnost. Trudimo se da pomognemo svim, na bilo koji način, ugroženim slojevima stanovništva. Sarađujemo sa brojnim institucijama: Zavod „Male Pčelice, Centar „Kneginja Ljubica“, Centar za socijalni rad, Udruženje „Šumadijafest“ i mnogim drugim.

 

LK Kragujevac otvara svoja vrata svim medicinarima Univerziteta u Kragujevcu. Ukoliko imate nove ideje, želite da se družite, ne samo sa domaćim već i sa kolegama iz inostranstva, ukoliko želite da podržite humanitarni rad – PRIDRUŽITE NAM SE!

Koordinatori u LK Kragujevac

1

Darko Marjanović

Predsednik LK Kragujevac
kg@ifmsa-serbia.org
8

Sofija Stefanović

Lokalni koordinator za seksualno i reproduktivno zdravlje i HIV (LORA)
lora.kg@ifmsa-serbia.org
6

Aiša Suljović

Lokalni koordinator za javno zdravlje (LPO)
lpo.kg@ifmsa-serbia.org
7

Anastasija Mitić

Lokalni koordinator za naučnu razmenu (LORE)
lore.kg@ifmsa-serbia.org
3

Belma Husović

Lokalni koordinator za ljudska prava i mir (LORP)
lorp.kg@ifmsa-serbia.org
4

Suzana Jelić

PR Manager
2

Marija Stanisavljević

Lokalni koordinator za profesionalnu razmenu (LEO)
leo.kg@ifmsa-serbia.org
5

Stefan Ilić

Lokalni koordinator za medicinsku edukaciju (LOME)
lome.kg@ifmsa-serbia.org