SCORP

Komitet za ljudska prava i mir

Komitet za ljudska prava i mir – Standing Committee on Human Rights and Peace (SCORP ) je jedan od šest komiteta u okviru IFMSA-Serbia. Osnovan je 1983. godine, kada je veliki broja izbeglica postao globalni problem. Tada se zvao Komitet za izbeglice i mir, a glavni cilj komiteta bio je da skrene pažnju na probleme sa kojima se suočavaju raseljena lica širom sveta, ali i da pomaže rešavanju njihovih problema. Međutim, jedino održivo rešenje bi podrazumevalo sprečavanje sukoba i kršenja ljudskih prava. Na osnovu ove nove rezolucije, Komitet za ljudska prava i mir je formiran 1994. godine.

Izbeglice, interno raseljena lica i druge ugrožene populacije su najčešće žrtve kršenja ljudskih prava. SCORP se bavi problemima i potrebama svih socijalno ugroženih lica, zalaže se za sprečavanje sukoba i osuđuje korišćenje nasilja u cilju rešavanja konflikta. Jednostavno, borimo se za mir u svetu!

Danas, SCORP tim se ponosi svojim humanitarnim žurkama, sa ciljem prikupljanja finansijskih sredstava socijalno ugroženim osobama, akcijama prikupljanja odeće i igračaka za one kojima je to najpotrebnije i drugim vidovima promocije solidarnosti u društvu.

Ako želiš da učestvuješ u organizovanju humanitarnih žurki, ili da obraduješ decu bez roditeljskog staranja paketićima za Novu godinu, ili da pomogneš očuvanju solidarnosti u našem društvu, kontaktiraj naše koordinatore!

SCORP Događaji

Svi događaji vezani za komitet za ljudska prava i mir IFMSA - Serbia

ifmsa_serbia
December 30, 2017

LK Niš- Međunarodni dan ljudskih prava

ifmsa_serbia
December 20, 2017

LK Beograd- Nedelja osmeha i poklona