Lokalni komitet Beograd

Lokalni Komitet Beograd je najstariji i najveći u IFMSA-Serbia. Osnovan je 1953. godine, dve godine nakon osnivanja IFMSA. Od 2000. godine u suterenu Dekanata Medicinskog fakulteta u Beogradu studenti prepoznaju naša plava vrata. Obično su prekrivena promotivnim plakatima naših akcija ili spiskovima zemalja sa kojima imamo ugovore za studentsku razmenu.

LK Beograd je aktivan u okviru svih šest komiteta IFMSA-a:

  • SCOPE & SCORE – Popularni „razmenjaši“ tokom cele godine vredno rade u Beogradu. Studenti sa svih strana sveta dolaze na naš fakultet na jednomesečnu praksu. Sarađujemo sa mnogim lekarima Kliničkog Centra Srbije koji su mentori našim studentima, a mi se trudimo da im boravak u Beogradu učinimo što zanimljivijim. Organizujemo i konkurs za odlazak naših studenata na studentsku razmenu u svetske medicinske centre. Svake godine ugostimo oko 60 stranih studenata, a isti broj naših kolega ode na razmenu.
  • SCOPH – Žurke bez duvanskog dima postaju zaštitni znak ovog komiteta. Pored podrške Nacionalnoj kampanji za borbu protiv duvanskog dima, podržavamo i aktivno učestujemo u programu „Produži Život“ – Transplantacija i donacija organa. Edukujemo mlade o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti, zamkama koje postavljaju bolesti zavisnosti.
  • SCORA – Organizujemo edukaciju mladi iz oblasti reproduktivnog zdravlja. Distribuiramo prezervative i edukativni materijal. Sarađujemo sa Beogradskim osnovnim, srednjim školama i fakultetima. Aktivno podržavamo akcije Udruženje obolelih od hepatitisa C – HRONOS.
  • SCORP – Humanitarnom radu posvećeni su svi članovi LK Beograd. U kontinuitetu se sprovode akcije sakupljanja odeće, igračaka, slatkiša. Najviše volimo da spojimo lepo i koristno i organizujemo „Slatku Žurku – slatkiš za osmeh“.
  • SCOME – Najveći projekat ovog komiteta je „Farmakoterapijski pristup“ koji već tradicionalno organizujemo u saradnji sa NePSER-om, Farmaceutskim fakultetom u Beogradu. Supervizori i saradnici na ovom projektu su eminentni profesori oba fakulteta. Više o „Farmakoterapijskom pristupu“ možete pročitati ovde.

Hoćeš na razmenu? Voliš da putuješ? Upoznaješ nove ljude, gradove?
Učiš strani jezik, treba ti vežba sa nekim kome je to maternji? Smeta ti duvanski dim? Želiš da iskoristiš svoje medicinsko znanje i edukujes mlade? Želiš da promovišeš zdrave stilove života? Voliš spot, druženje, siguran sex? Saosećas sa nemoćnima? Želiš da pomogneš? Želiš da se aktiviraš u društvu?

Ako je samo jedan od jedan ot tvojih odgovora na ova pitanja DA, pokucaj na plava vrata IFMSA-Serbia i pridruži nam se!

Postani član Lokalnog komiteta Beograd – klikni ovde!

Koordinatori u LK Beograd

nena

Snežana Radivojević

Predsednik LK Beograd
bg@ifmsa-serbia.org
ifmsa-logo

Tea Ristić

Lokalni koordinator za reproduktivno zdravlje i HIV (LORA)
lora.bg@ifmsa-serbia.org
doli

Dolika Vasović

Lokalni koordinator za javno zdravlje (LPO)
lpo.bg@ifmsa-serbia.org
dunja

Dunja Bjelić

Lokalni koordinator za naučnu razmenu (LORE)
lore.bg@ifmsa-serbia.org
marija_banovic

Marija Banović

Lokalni koordinator za ljudska prava i mir (LORP)
lorp.bg@ifmsa-serbia.org
ifmsa-logo

Lazar Travica

Lokalni koordinator za profesionalnu razmenu (LEO in)
leo.bg@ifmsa-serbia.org
tijana_orlic

Tijana Orlić

Lokalni koordinator za profesionalnu razmenu (LEO out)
leo.bg@ifmsa-serbia.org
khouri

Christina Khouri

Lokalni koordinator za medicinsku edukaciju (LOME)
lome.bg@ifmsa-serbia.org